Delen

Harambee even in de spotlights op L1

dinsdag 11 oktober 2016

L1 zendt vanaf oktober wekelijks een nieuwe tv-serie serie uit van de Limburgse filmmaker Marijn Poels. Hij maakte eerder drie series met de titel L1mburg Helpt, waarin inspirerende Limburgers werden gevolgd die verspreid over de wereld lokale initiatieven steunen. In de nieuwe serie gaat de filmmaker terug naar zes gedreven vrijwilligers.

Marijn Poels filmt voor Harambee.JPG

Voor L1 reisde Poels afgelopen jaren maar liefst 320.000 kilometer, met als resultaat 21 afleveringen in paradijsjes op aarde, conflictgebieden en vergeten, arme oorden. Idealist Poels werd in al die verschillende landen vaak geraakt door situaties voor zijn lens. Zo beleefde hij in Oeganda zijn eerste bevalling met de uit Swalmen afkomstige Steffie Mooren, op een zwart zeiltje in een Afrikaanse hut. Of trok hij ´s nachts door de riolen van Peru op zoek naar straatkinderen met Frederique Kallen uit Maastricht.

Terug naar de vrijwilligers

Hoe gaat het nu met de stichtingen en de vrijwilligers? Hoe gaat het met de lokale mensen? Voor een zesdelige serie zocht Poels een aantal vrijwilligers opnieuw op. De serie 'L1mburg Helpt, terug naar ....' is te zien op zaterdagavond om 21:00 en 23:00 uur (met overdag uitzendingen om onder andere 14:00 en 16:00 uur).

De serie begint zaterdag 1 oktober met Oeganda. Daarna volgen Roemenië (8 oktober), Peru (15 oktober), Congo (22 oktober), Kenia (29 oktober) en Sri Lanka (5 november).

Bijzondere momenten

Marijn Poels blikt samen met de vrijwilligers terug op de meest bijzondere momenten voor of achter de camera. Maar ook op gebeurtenissen die het werk van een hulpstichting drastisch hebben veranderd, bijvoorbeeld vanwege corruptie, natuurrampen, sterfte of epidemieën. Zijn de vrijwilligers hierdoor verslagen of is hun passie onverzettelijk?

"Het was erg inspirerend om na jaren weer eens terug te gaan naar enkele Limburgse idealisten. Om te horen of hun projecten inmiddels zijn gerealiseerd of misschien juist niet", vertelt Poels. "Het mooie aan deze serie is dat ik daarvoor niet over de hele wereld hoefde te reizen. Ik heb hen dit keer opgezocht in onze eigen provincie."

Deze serie kwam tot stand met extra financiële steun van Stichting Omroep Limburg.

L1 TV is te ontvangen via kabel, webtv op L1.nl, Ziggo Digitaal kanaal 30, Interactieve TV KPN kanaal 508, CanalDigitaal (Familie-pakket), DVB-T en Digitenne.

Bron: persbericht Marijn Poels.