Delen

Kiki Voncken 65e Lichtkoningin van Beek

dinsdag 08 november 2016

In de indrukwekkende en betoverende ambiance van het Asta Theater Beek heeft Mannenkoor Beeker Liedertafel op zaterdag 5 november j.l. acte de presence gegeven bij de abdicatie van Céline Pinxt als 64e lichtkoningin van Beek. Het was een onaangekondigd verrassingsoptreden voor hare majesteit die de dochter is van onze veel te vroeg ontvallen tenor Maurice Pinxt en kleindochter van onze ere-voorzitters Hub Pinxt en Jacques Timmermans.

2016 abdicatie 64e lichtkoningin-620.jpg

Céline en haar eveneens aftredende hofdames waren aangenaam verrast en aangedaan door het onverwachte optreden van het Koor. Het "adelijke" gezelschap werd klankvol uitgeleide gedaan met onder andere een speciaal voor de gelegenheid aangepast afscheidslied: My Lighting Queen. Hulde aan de Beekse koningin die het licht brengt.

2016 kiki voncken 65e lichtkoningin-620.jpg

Deze hulde werd even later opnieuw bewaarheid toen de 65e Lichtkoningin Kiki Voncken uit Beek door wethouder Thijs van Es werd geinstalleerd. Het Lucia Comité heeft met het oog op de naderende donkere dagen het LICHT weer op een waardige wijze ontstoken. Mannenkoor Beeker Liedertafel wenst de opvolgster van Céline veel succes tijdens haar "regeerperiode".