Delen

Nieuwe aanwinst openbare kunstcollectie

dinsdag 08 november 2016

Nachtwacht 'De Baeker Kleppermen' heeft, ter afronding van het 25-jarig bestaansfeest, besloten om de Beeker gemeenschap een kunstwerk aan te bieden in de vorm van dit beeld, voorstellende een vijftal Kleppermen die op ronde zijn en met hun naar buiten gerichte houding dank uiten voor de ontvangen steun van de inwoners van Beek in de afgelopen kwart eeuw.

Deze nieuwe aanwinst in de onze openbare kunstcollectie - mede gefinancierd door de gemeente en de "Vrunj van de Kleppermen" - werd op 4 november j.l. op feestelijke wijze onthuld door wethouder van Es, samen met "Bao" Fred Romans en "Zunftmeister" Johannes Thier. Het beeld is geplaatst op de hoek Gundelfingenstraat/Adsteeg.

Het ontwerp alsmede de realisatie zijn van de hand van de kunstenaar John Cuypers uit Beek, tevens Klepperman. De overige Kleppermen hebben hem daarbij hand- en spandiensten verleend.

Gelet op de diefstalgevoeligheid van brons is het beeld vervaardigd van met brons-poeder verrijkt polyester (kunststof), met een patina-afwerking. Dit beeld vormt, na "Bootschappen" van Erik Habets, het tweede kunstwerk langs de Keutelbeek; het is de bedoeling dat er nog meer verschijnen langs de route die de beek door Beek zal volgen.

kleppermen-620.jpg