Delen

Spot aan voor Winterlichtfestival Beek!

dinsdag 29 november 2016

Het sfeerrijke decemberevenement Sprankelend Baek heet voortaan: het Winterlichtfestival. Zo benadrukt Beek de traditionele verbondenheid met het thema Licht ook in dit evenement. Het festival op 10 en 11 december bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan sommige bekend en andere nieuw.

Markt met sprookjes in Burg. Janssenstraat

In de mooi verlichte Burg. Janssenstraat genieten de bezoekers op zaterdag 10 december (16-21 uur) van een gezellige kerstmarkt. Naast kraampjes, foodtrucks, drankjes en kinderattracties is er ook een fantasierijke sprookjestocht, waarin de dansers van Rick Schmitz traditionele sprookjes uitbeelden.

Lampionnenstoet met zelfgemaakte juweeltjes

Meer dan 80 kinderen en ook volwassenen hebben een eigen, juweel van een lampion gemaakt, onder leiding van kunstenaar José Fijnaut. De lichtjesrijke lampionnenstoet start zaterdag om 16.30 uur bij het scoutinggebouw en trekt dan naar het Asta Theater voor een lichte pitstop, waarna de tocht verder gaat richting kerk. Daar krijgen de kinderen een heerlijk warme chocomel en roept de Lichtkoningin de drie winnaars van de lampionnenwedstrijd uit.

Licht, muziek en magie in Asta Theater

In de avonduren treedt zaterdag de Amsterdamse kunstgroep Lichtbende op. In het Asta Theater brengt Lichtbende licht tot leven in een samensmelting van beeldende kunst, muziek en theater. Een bijzondere en wonderlijke productie met magische toverlantaarns. Kaartjes te koop bij het Asta Theater zelf.

Een unieke koopzondag op 11 december

Op zondag 11 december is het koopzondag (van 12-17 uur) en zijn er op de Markt muzikale optredens, lekkere hapjes en drankjes, de spiksplinternieuwe kerstmannenrace én de verkiezing van De Leukste Kerstman.

Nieuw in Beek: de kerstmannenrace!

Een nieuw en ludiek onderdeel van het Winterlichtfestival is de kerstmannenrace. Deelnemers lopen mee in vier categorieën: kerstman, kerstvrouw, kerstkind (t/m 12 jaar) en kerstgroep. Opgeven kan nog t/m 4 december via een mailtje naar kerstmannenrace@gmail.com. Deelname is gratis.
Natuurlijk krijgen de snelste en de leukste kerstmannen een pakkende prijs. Joho joho!

16886 WINTERLICHT FESTIVAL 2016 - LANDINGSPAG_GEM_BEEK_620px.png