Delen

Beek barst weer voor een dag compleet uit zijn voegen!

vrijdag 23 februari 2018

Zondag 18 maart loopt Beek en omstreken uit voor de 76e editie van de Paasvee Jaarmarkt. De Stichting Marktcommissie Beek laat ook dit jaar het volledige centrum van Beek uit zijn voegen barsten. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur zullen op verschillende plekken in en rondom het Beekse dorpscentrum een grote diversiteit aan activiteiten plaatsvinden.

Paasveemarkt - facebook 504x504-01.png

In het tentpaviljoen op de Markt staan dit jaar verschillende paardenrassen centraal. Het Merens paard, ook wel de zwarte prins van de Pyreneeën genoemd, het Clydesdale paard en het Friese paard, bereden door de Le Winnen Showgroep. Presentaties van elk ras, demonstraties, shows en spelletjes stellen de bezoeker in de gelegenheid meer te weten te komen over deze prachtige dieren.

Onze kleinere gasten kunnen heerlijk de kleine boerderij instappen om met het kleinvee te knuffelen. De konijnen- en Pluimveevereniging Geleen-Stein, één van de vaste deelnemers aan de Paasvee Jaarmarkt, zal u heel veel verschillende dieren tonen. Om alles te completeren zal ook Ut Buurke aanwezig zijn. Dit is een kiderdagverblijf én BSO op de Boerderij.

"Baek Voiture", nu al onlosmakelijk onderdeel van de Paasvee Jaarmarkt, heeft ook dit jaar voor de oldtimer bezitters twee mooie oldtimer toertochten uitgezet. Deze tochten hebben een lengte van respectievelijk 60 km en 125 km, met als begin en eindpunt Beek. Aansluitend aan de tochten zal om 15.00 uur het defilé van deze oldtimers op de Maastrichterlaan / Wolfeynde plaatsvinden. De ware auto- en motorliefhebber kan zijn hart ophalen aan een groot aantal juweeltjes uit de auto- en motorindustrie van de vorige eeuw.

Het grote marktparcours, met de lus rond het gemeentehuis, zal weer bevolkt worden door ambulante handelaren die hun grote diversiteit aan waar aan de man willen brengen. Naast de marktwaar, zullen verschillende kermisattracties zorgen voor het vertier van de kinderen. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht. Op en rond het parcours zijn verschillende eetkramen te vinden naar ieders smaak.

Muziek en dans zullen ook in het parcours te vinden zijn. Dansstudio Rick Schmitz zal gedurende de Paasvee Jaarmarkt verschillende dans demonstraties geven, met dansstijlen voor jong en oud. Wordt u gegrepen door opzwepende klanken van muziek, schroom niet, gooi de voetjes van de vloer en "dance, dance, dance".

De Valkenier, ieder jaar een zeer educatief onderdeel van de markt, zal te vinden zijn in de tuinen rond het Gemeentehuis. Laat u uitleggen over het valkeniers vak en geniet van mens en dier in een optimale samenwerking in een toonbeeld van wederzijds respect.

In het Auwt Patronaat aan de Burgemeester Janssenstraat zal dit jaar de 2e editie van het Lifestyle & Beauty Event Beek plaatsvinden. U kunt genieten van alles wat met innerlijke en uiterlijke schoonheid te maken heeft. Er staan zowel binnen als buiten leuke stands m.b.t. schoonheid, visagie, sieraden, schapenwollenproducten, voedingsadvies, mindfulness, etherische oliën, make-up, haarverzorging, massages en sport.

Een selectie van de deelnemers:
- Pedicurepraktijk Foot Care 4 All Beek
- Bonnail & Body Grevenbicht
- Me Time! by Emmie
- stOEr,Oorspronkelijk Eten
- Beautysalon Marjon Kepers
- Beauty4U
- Sjiek! aan huis, ambulante kapsalon
- Young Living- Team OILYwildlings
- Massagesalon Lian Konsten
- Loop met Floor / Mindful Run & Walk Beek-Sittard

Tijdens het Lifestyle & Beauty Event Beek kunnen kinderen zich gratis laten schminken.

Niet alleen voor Lifestyle & Beauty moet je deze editie bij het Auwt Patronaat zijn, ook de ware muziekliefhebber wordt hier op zijn wenken benieuwd. In de tent voor het Patronaat zal vanaf 13.00 uur live muziek te beluisteren zijn. Achtereenvolgend zullen voor u de "Baton Rouge band" en "De Baeker Hofkapel" een optreden verzogen. Tot 17.00 uur kunt u hier, onder het genot van een hapje en een drankje, luisteren naar verschillende muziekstijlen die de beide bands ten gehore zullen brengen.

In het Asta Theater organiseert LEGO-vereniging Dutchbricks voor de tweede keer Bricktopia Beek. Iedereen kan kennismaken met de eindeloze mogelijkheden van het wereldberoemde steentje. Kom kijken naar de steden, treinen en vliegtuigen en laat je inspireren tot nieuwe bouwwerken in onze bouwhoek ( entree € 2,- per persoon).

Tussen de kramen aan de Raadhuisstraat is de toegang naar de "Leopoldskerk" vrij gehouden. In dit kerkje zijn duizenden nette tweedehands boeken uitgestald en deze hele collectie wordt voor spotprijzen aangeboden. De opbrengst is bestemd voor het onderhoud van het kerkje.

Tijdens de Paasveejaarmarkt zijn alle winkels in Beek geopend en kunt u verder ook nog een bezoek brengen aan een van de vele expositieruimtes in Beek, zoals het Elsmuseum, Hoeve den Erver en het Gemeentehuis.

Wij hopen u graag te mogen verwelkomen op zondag 18 maart 2018.

Marktparcours

markt-parcours.png

 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief