Delen

Groot aantal deelnemers voor de Baeker Leechsjtoet!

woensdag 31 januari 2018

Een groot aantal carnavalisten heeft zich aangemeld voor de lichtstoet in Beek. Van een dalende interesse in carnaval is in Beek nog niks te merken. Het aantal aanmeldingen is al jaren hoger dan het totaal aantal toegelaten groepen.

Aangezien het licht uit veiligheidsredenen slechts maximaal 2 uur gedimd mag worden is het aantal deelnemende groepen beperkt tot 40 stuks. 3 Weken voor aanvang van de stoet worden alle groepen bezocht door de organisatie, op het einde van de dag worden alle bezoeken onder het genot von een traditionele portie saté geëvalueerd, en de uiteindelijke selectie gemaakt. De stoet bestaat uit een rijke mix van schitterende praalwagens, loopgroepen en einzelgängers.

Door de selectie probeert Stichting Lichtstoet een unieke stoet neer te zetten, met feeëriek verlichte wagens en groepen. Hierbij kan vele jaren ervaring in de Lichtstoet van voordeel zijn, het concept 'de jeugd heeft de toekomst' wordt hierbij uiteraard ook niet vergeten! De jarenlange voorsprong in kwaliteit van de Beeker lichtstoet werpt zijn vruchten af, vele groepen bouwen hun wagen of pakjes ondertussen speciaal voor de lichtstoet, verlichting speelt hierbij uiteraard een grote rol. Op 11 februari zullen onder andere verschillende pareltjes uit Parkstad deelnemen aan de stoet in Beek, hoogtepunt zijn onder de Partyslammers uit Heerlen welke hier reeds verschillende jaren de eerste prijs mee naar huis genomen hebben.

De Lichtstoet in Beek is onderdeel van Leechsjtoet Live!, een uniek beleving op de markt in Beek. Het programma met optredens van diverse artiesten start op om 18.00 uur, de lichtstoet begint met trekken om 19.00 uur. Na afloop vindt een spectaculaire show op de markt plaats met onder andere Dennie Christian en Tonca.

lichtstoet-620.jpgFotorechten: Lindy Wintraecken; LiWi Fotografie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief