Delen

Ronde van Limburg met sterk deelnemersveld

dinsdag 16 mei 2017

De 67ste editie van Limburgs' oudste wielerklassieker, de Ronde van Limburg, zal op zondag 4 juni worden verreden. Dit jaar zal de finish na het succes van 2016 wederom worden getrokken in de Hubertusstraat in het centrum van Genhout. De start blijft als ieder jaar in Stein.

620-2016-06-05 Ronde van Limburg 2-5765.jpg

"Door het verleggen van de finish van de Adsteeg in Beek naar het centrum van Genhout vorig jaar denken wij de groei van de Ronde van Limburg te kunnen doorzetten", aldus de organisatie. "De Adsteeg was wedstrijdtechnisch en historisch zeer interessant, maar zorgt door zijn ligging voor flink wat organisatorische beperkingen. Op de nieuwe finishlocatie in Genhout zijn wij veel beter in staat om faciliteiten in te richten voor sponsoren en toeschouwers. Daarnaast kunnen wij de samenwerking met de Genhoutse verenigingen verder uitbreiden."

620-2016-06-05 Ronde van Limburg 2-5961.jpg

De Adsteeg blijft de scherprechter van de Ronde van Limburg. Na de voorstelling van de ploegen en de start in Stein (11.00 ploegenvoorstelling en 12.20uur start nabij het gemeentehuis van Stein) zal het peloton, bestaande uit elite- en belofterenners, ook dit jaar door het Zuid-Limburgse Heuvelland rijden. Een afwisselingen van smalle kronkelende wegen en steile beklimmingen, zoals de Cauberg en de Eysserboschweg leidt de renners uiteindelijk naar de eerste passage van de finishlijn omstreeks 15.15uur om vervolgens een viertal lokale ronden door de gemeenten Beek, Meerssen en Stein af te leggen. Gedurende elk van deze ronde zullen de renners de Adsteeg en ook de Maasberg moeten bedwingen. Daarnaast zal de Snijdersberg na een afwezig van een jaar ook wederom terugkeren in het parcours van de Ronde van Limburg. Om circa 17.15uur wordt de finish in Genhout, gemeente Beek, verwacht.

620-2016-06-05 Ronde van Limburg Podium - zwm-8225.jpg

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer een sterk en gevarieerd deelnemersveld aan de start in Stein. Omdat de Ronde van Limburg onderdeel is van de KNWU Topcompetitie zullen alle Nederlandse Continentale ploegen aan de start verschijnen. Het sterke deelnemersveld heeft er inmiddels al voor gezorgd dat er samenvattingen van de Ronde van Limburg te zien zullen zijn op NOS, L1 en Eurosport.

620-2016-06-05 Ronde van Limburg 2-6223.jpg

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Wij informeren u periodiek middels onze nieuwsbrief